JBL Club Pro+ Review | De beste oordopjes van JBL

De JBL Club Pro+ zijn de beste oordopjes van JBL tot nu toe. Ze zijn nu ruim een jaar uit en het is de hoogste tijd om ze te gaan testen. De draadloze oordopjes beschikken over Adaptive Noise Cancelling, Wireless charging, Ambient Aware, TalkThru en een geavanceerde equalizer in de app. In de My headphones app van JBL kan je tevens kiezen uit vijf vooraf ingestelde EQ settings van 5 bekende DJ’s.

De Club Pro+ komen uit de Club serie van JBL die naast de oordopjes uit de koptelefoon JBL Club One, Club 950NC en Club 700BT. De Club One en 950NC zijn over-ear noise cancelling koptelefoons en de 700BT is een on-ear koptelefoon.

JBL Club Pro+ Review

Meer informatie of de Club Pro+ Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

1 Pluspunten

 • De smeuïge bas

 • De kwaliteit van de microfoons bij het bellen

 • De mogelijkheden van de touchbediening

 • De app met prettige EQ

 • De pasvorm

 • IPX4 Water- en zweetbestendig

Minpunten

 • Je kan de auto-pauze functie niet uit zetten

 • Ze zijn een beetje bulkerig / steken ver uit

 • Geen multipoint ondersteuning

2 JBL Signature Sound

De JBL Club Pro+ zijn oordopjes voor degene die vooral muziek gaan luisteren en houden van een lekkere bas. Het valt direct op als je de oordopjes vergelijkt met andere oordopjes. JBL noemt dit zelf het “JBL Signature Sound.” Je hoort dit ook terug in de koptelefoons van de Club Serie. We houden er persoonlijk wel van het JBL geluidskarakter maar smaken kunnen verschillen. Een smeuïge, goed resonerende en diepe bas is dat lekkere sausje dat over het geluid heen gegoten wordt. Je hoort deze diepe tonen vaak helemaal niet uit goedkopere oordopjes of de speakers van je laptop/smartphone. Als je de oordopjes hebt gekocht, zet dan maar eens een van de volgende nummers op:

Nadeel van het geluidskarakter: Het is geen verfijnt hifi geluid wat uit de oordopjes komt. Je merkt dat de bass meer naar voren wordt gehaald dan bijvoorbeeld de middentonen. Soms overschaduwt de bas de middentonen ook een beetje. Ook als je muziek hebt waar amper een bas in voorkomt merk je dat de details in de hoge tonen een beetje missen. Je hoort de pingeltjes en geluidseffecten wel. Maar bij sommige nummers horen we bepaalde details niet zo goed terug zoals we dat wel hadden bij bijvoorbeeld de Senneheiser Momentum True Wireless 2.

Screenshot My JBL Headphones app Club Pro plusJe hebt dankzij de prettige EQ in de app wel de mogelijkheid in de hoge of midden tonen zelf naar voren te halen. Als je dit doet merk je dat vocals wat meer opgewassen zijn tegen de bas en het geluid wat beter in balans is. Pas wel op met de hoge tonen boosten. Want die worden dan op hoge volumes een beetje aan de schreeuwerige/schrille kant.

We hebben een screenshot gemaakt van de EQ settings die we zelf het liefst gebruiken. We hebben hierbij alle frequenties een paar decibel omhoog gehaald om te testen wanneer de drivers beginnen te oversturen op de hoogste volumes. De y-as zie je namelijk de decibellen.

Je kan natuurlijk ook altijd de vijf vooraf ingestelde EQ settings gebruiken van de volgende DJ’s:

 1. Armin van Buuren
 2. Sunnery James
 3. Nicky Romero
 4. Tigerlily (Australische DJ)
 5. Ryan Marciano

De EQ settings vind je terug in het Stage+ gedeelte van de app. Er staan naast de vijf DJ Signature’s ook drie andere aangepaste EQ’s in. Dit zijn:

 1. Piano (standaard)
 2. Jazz
 3. Vocal

3 De pasvorm

Ook al zijn de oordopjes vrij groot en een beetje bulkerig. Ze zitten heerlijk. Ook tijdens lange wandelingen of bingewatchen gaan de oortjes niet iriteren. We waren van te voren een beetje sceptisch over de ver uitstekende kop van de oortjes en of dit er niet voor zorgde dat de oortjes oncomfortablen zouden zitten. Maar het valt gruwelijk mee. Je merkt er niets van tijdens het dragen. Het valt alleen wat meer op dat je dikke oortjes in hebt.

Ze blijven ook goed zitten. De pasvorm is top en volgens JBL gebaseerd op professionele in-ear monitoren. De inhammetjes aan de onderkant zorgt er ook voor dat ze comfortabel zitten bij de Tragus en anti-tragus. Dit zijn die twee oorlelletjes aan de voorkant van je oorschelp die van kraakbeen zijn gemaakt.

Als je gaat hardlopen verschuiven ze heel af en toe een beetje en moet je ze weer naar onder draaien. Maar ze zijn in onze optiek prima om mee te sporten. Ook hebben ze een IPX4 rating. (beschermd tegen waterspetters uit alle richtingen)

4 Adaptive Noise Cancelling

De Adaptive Noise Cancelling van de Club Pro+ is goed, maar niet de aller beste die we tot nu toe ervaren hebben. Dat waren de Sony WF-1000XM3. Die ANC was net een tikkeltje beter. Maar over het algemeen is er niet heel veel aan te merken op de noise cancelling van de Club Pro+.

Je merkt dat midden en hoge tonen beter worden weggedrukt dan lage tonen. We zaten pas te werken met de noise cancelling aan en hadden niet in de gaten dat iemand naast ons stond en wat vroeg. Als je straks weer in een drukke bus zit of op kantoor aan het werken bent en wat meer stilte nodig hebt zijn de Club Pro+ een uitstekende uitkomst.

De diepere tonen komen wel iets meer door. Denk hierbij aan voorbij rijdende auto’s of vrachtwagens als je ergens op het voetpad loopt. We hebben de oortjes nog niet kunnen testen in de bus of trein omdat we op dit moment in lockdown zitten en ons werk vanuit huis kunnen doen. Maar het heeft er dus alle schijn van dat hij ook in dit soort drukke omgevingen zijn werk prima zal gaan doen.

Meer informatie of de Club Pro+ Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

5 Batterij & Case

Als ze helemaal zijn opgeladen doe je 8 uur met de oordopjes als je geen Noise Cancelling of Ambient Aware aan hebt staan. Als je dit wel aan hebt staan gaan ze 6 uur mee voordat ze leeg geraken. Met de case kan je het batterijleven verlengen met 18 uur tot 24 uur in totaal. Als ze leeg zijn en je hebt even wat juice nodig hoef je ze maar 10 minuten in de case te doen om weer een uur te kunnen luisteren. De case is ook draadloos op te laden als je een QI-pad hebt. Deze wordt alleen niet standaard meegeleverd.

6 Overige features

Ambient Aware & TalkThru

Als je Ambient Aware aan hebt staan worden omgevingsgeluiden extra doorgelaten. Het klinkt dan wel soms beetje kunstmatig omdat de oortjes met de microfoons geluid waarnemen en dit versterken met de drivers. Maar op de fiets is het wel zo veilig. Naast de Noise Cancelling en Ambient Aware heb je nog TalkThru. Als je deze functie aanzet word je muziek heel zachtjes gezet en stemmen in je omgeving enorm versterkt. Je kan elkaar hierdoor goed verstaan en even een kort gesprekje voeren. Nu we met de pandemie zitten merken we dat onze eigen stem alleen wat doffer klinkt vanwege het verplichte mondkapje. Raar is dat dit niet het geval is bij onze gesprekspartner.

Touchbediening

Je kan in de app de functie van je touchbediening kiezen. Je kunt per oordopje kiezen voor:

 • Afspeelregelaars
 • Ambient Sound-regelaar
 • Volumeregelaar
 • Spraakassistent
 • Geen

De oproepregelaar is altijd toegankelijk. Tik hiervoor twee keer om oproepen te beantwoorden of te beëindigen. Maar je kan er dus voor kiezen om bijvoorbeeld met je linker oortje het volume te regelen en rechts de afspeelregelaar. Je hebt dan geen mogelijkheid om de ANC of Ambient aware te bedienen met de oortjes. Maar we merken dat je meestal van te voren de ANC of Ambient Aware aanzet als je op pad gaat of ergens mee bezig bent. Je hebt het meeste de volumeregelaar en afspeelregelaar nodig.

7 Aankoop advies

De JBL Club Pro+ zijn vooral ideaal voor de muziekliefhebbers die graag oortjes willen met een pompende bas. Ook voor mensen die wat minder geld uit willen trekken voor oordopjes van hoge kwaliteit en niet voor de AirPods Pro of de Galaxy Buds Pro willen/kunnen gaan. Het is een hele goede middenklasser en heeft alle benodigde features die hem tot een multifunctionele set oordopjes maken.

Voor een wat rijker geluid of betere noise cancelling zou je kunnen kijken naar de Sony WF-1000XM3. Deze zijn ongeveer even duur en hebben iets betere noise cancelling.

8 Productvideo

9 Standaard meegeleverd

 • De oortjes
 • Oplaadcase
 • 3 Maten oordopjes
 • USB-C kabel
 • Snelstartgids

11 Specificaties

SoortSpecificatie
MerkJBL
TypeDraadloze Oordopjes
Gewicht Oordopjes
6,85 Gram per stuk
Gewicht Case
55,4 Gram
Batterijleven24 uur: Met ANC of Ambient Aware aan
Oplaadtijd2 uur
Bluetooth Versie
5.1
Aantal Microfoons
6
Sensoren2 draagdetectie sensoren
GeluidsweergaveStereo
IPX
IPX4

Meer informatie of de Club Pro+ Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.