JBL Free NC+ Review | De beste oordopjes voor fanatieke sporters

De JBL Free NC+ zijn speciaal ontworpen voor de fanatieke sporters onder ons. Ze zijn hebben namelijk een IPX7 rating. Dit betekend dat ze volledig waterdicht en zweetbestendig zijn. Als je flink staat te buffelen in de sportschool of in het park, kan dat gewoon terwijl je je favoriete motivatie playlist in je oren knalt. Dit is niet het enige voordeel wat de Free NC+ van JBL te bieden heeft. De oortjes beschikken over Active Noise Cancelling en Smart Ambient.

JBL Free NC plus draadloze opladen met case

1 Pluspunten

 • IPX7 zweetbestendig

 • Active Noise Cancelling

 • Smart Ambient

 • Bleutooth versie 5.1

 • De my JBL Headphones app

 • Aanraakbediening

 • Het batterijleven en Qi wireless charging

 • Ondersteunt digitale spraakassistenten

Minpunten

 • Je moet een keuze maken in de functie van de touchbediening

 • De pasvorm: Bij langdurig gebruik gingen de oortjes irriteren

2 JBL Signature Sound

In de JBL Live NC+ oortjes zitten 6,8 mm drivers verwerkt. We waren aangenaam verrast door de geluidskwaliteit die zowel op medium als op de aller hoogste volumes geen enkele ruis of vervorming liet horen. De bas is lekker diep en doet het goed op hoge volumes. De midden tonen en vocals komen goed naar voren. Dit is wat JBL de “JBL Signature Sound” noemt. ofwel: Het kenmerkende JBL geluid. Ze duwen de midden tonen vaak naar voren om een bepaalde balans in hun geluid te krijgen. Hierdoor krijg je dus een kenmerkend geluidskarakter. Ook bij de JBL Live NC+ hoor je dit terug. Het zorgt ervoor dat de pittige bas de wat hogere frequenties niet overstemt.

Ook interessant: JBL Live Pro+

3 De pasvorm

De oortjes zaten alleen niet heel lekker waardoor we het wat onaangenaam vonden om op het begin langer aaneengesloten te luisteren. De vorm was niet helemaal chill, want ook als we de oortjes wat probeerden te draaien veranderden dit niet. Ook bij het proberen van de verschillende siliconen dopjes veranderden dit niet, dus daar lag het niet aan. Het had daardoor wel wat effect op onze luisterervaring, maar na de oortjes een aantal keer gedragen te hebben werd het wel wat beter. Maar voor ons gevoel zijn de oortjes niet heel ergonomisch.

Bij het sporten was dit wel weer een voordeel merkten we, want de oortjes zaten strak in onze oren tegen de oorschelp. Bij onze oude oortjes hadden we tijdens het hardlopen regelmatig dat we aan onze oortjes zaten om ze weer goed te doen omdat ze verschoven. De oortjes zijn daarom vooral geschikt voor het sporten. Als je gewoon langdurig de oortjes wilt gebruiken op kantoor of als je in de trein zit, zijn ze in onze optiek niet de beste keuze.

4 Active Noise Cancelling

Zoals bijna alle draadloze oordopjes binnen deze prijsklasse heeft hebben ook de Live NC+ Active Noise Cancelling. De Active Noise Cancelling doet zijn werk prima en hebben we niets bijzonders op aan te merken. Door de strakke pasvorm heb je trouwens ook een betere passieve ruisreductie.

5 Batterijleven

Als de oortjes helemaal zijn opgeladen doe je ongeveer 7 uur met de batterij. Dan moeten wel alle features zoals ANC en Ambient Aware uitstaan. Want als je die features gebruikt en je zet het volume wat hoger doe je maar een uur of 3/4 meet de oordopjes.

Je kan dit verlengen tot 14 uur als je gebruik maakt van de case. Je kan ze hiermee ook draadloos opladen omdat ze Qi-compatibel zijn. We hebben zelf nog geen Qi pad en deze wordt ook niet standaard meegeleverd. De USB-C kabel wordt wel standaard meegeleverd.

Ook interessant: JBL Tour Pro+

6 Overige features

TalkThru en Ambient Aware is het tegenovergestelde van ANC. Het was handig als we bijvoorbeeld even in het verkeer waren en goed op moesten letten. Bij het sporten hadden we de ANC en Ambient Aware functie ingeschakeld op de touchbediening van de oordopjes. Dit doe je in de My Headphones app.

Je kan er ook voor kiezen het volume gewoon hoger of lager te zetten. Maar omdat de oordopjes  vrij strak in de oren zitten hoor je door de passieve ruisonderdrukking alsnog niet bijster veel. Je kan daarom beter de Ambient Aware functie aanzetten als je echt even op moet letten op wat er in je omgeving gebeurt. In de app kan je ook gebruik maken van de equalizer als je net iets meer bas wil of een andere balans wil in je geluid.

Als je de oordopjes al een keer hebt gekoppeld hoef je de case maar open te doen om de oordopjes te koppelen met je Android smartphone. Dit is dankzij Fast Pair van Google.

7 Productvideo

8 Standaard meegeleverd

 • De in-ear headphones
 • Oplaadcase
 • 3 Maten oortjes
 • 2 Maten gelsleeves
 • USB-C kabel
 • Snelstartgids

Meer informatie of de JBL Free NC+ Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.