Samsung Galaxy Buds Pro Release | Samsung introduceert nieuwe premium oordopjes

De Zuid Koreaanse techgigant Samsung introduceert de nieuwe Galaxy Buds Pro. Na de Galaxy Buds Live en Galaxy Buds Plus is dit de derde set draadloze oordopjes in de Galaxy serie. De draadloze oordopjes bieden een batterijleven van 5 tot 18 uur. Dit is zeer afhankelijk van het feit of je de Active Noise Cancelling van de oordopjes gebruikt of niet. De oordopjes gaan naar alle waarschijnlijkheid ongeveeer €199,- kosten zodra ze verkrijgbaar zijn.

Samsung Galaxy Buds Pro Release

1 IPX7 Waterdicht

Daarnaast hebben de buds een IP rating van IPX7. Hiermee zijn de nieuwe oordopjes volledig waterdicht. Je kan ze tot 30 minuten lang, tot een meter diep onder water houden zonder dat ze beschadigen. Sporten met de oordopjes gaat dus zonder problemen. Je kan ook met een gerust hard lekker in het zwembad dobberen en blijven telefoneren of genieten van je playlists. Pas in het water natuurlijk wel altijd op dat ze niet naar de bodem zinken. Want om ze te verliezen zou een duur grapje zijn.

2 De case & batterijleven

De case van de oordopjes beschikt over een klein led lampje. Als het lampje groen is betekent dit dat je batterij voor meer dan 60% vol zit. Als het lampje geel is heb je 30% tot 60% aan batterij, als hij rood is heb je minder dan 30% batterij. Knippert het rode lampj, dan heb je minder dan 10% batterijleven over. Zitten de oordopjes in de case dan zijn ze wireless charging compatibel. Dit betekend dat je ze kan opladen met compatibel smartphones of met de Wireless Charger Pad als je die hebt. Deze is los verkrijgbaar en wordt niet standaard met de Galaxy Buds Pro geleverd.

De case is ditmaal vierkant en niet in de vorm van een pil zoals bij de Galaxy Buds Live. De oordopjes zijn trouwens ook ietsjes kleiner dan de Buds Live.

3 Galaxy Buds Pro connectiviteit

De Galaxy Buds Pro hebben meer dan genoeg mogelijkheden als het aankomt op connectiviteit. Zo verbind je de oordopjeas natuurlijk draadloos met bluetooth om je content te luisteren, of dit nu video’s zijn, muziek of je moet handsfree een telefoontje plegen. Maar met de Wearables App van Samsung Gear heb je nog een karrevracht aan extra mogelijkheden om alle features te bedienen.

3.1 Bluetooth verbinding tot stand brengen

Ga je oordopjes voor de eerste keer met je smartphone (of andere bron) koppelen? Doe dan de oordopjes in, tik tegen de touchpad en druk vervolgens de touchpad van beide oordopjes gelijktijdig in. Zo raken de Galaxy buds pro in bluetooth paring modus. Open de bluetooth settings op je smartphone als je dit nog niet gedaan hebt en je zult de Galaxy Buds in de bluetooth lijst vinden. Klik de Buds aan in je lijst om een bluetooth verbinding tot stand te brengen.

Als je de oordopjes al een keer gekoppeld hebt met je smartphone hoef je daarna de case maar open te doen. Zodra je de case van de oordopjes open doet krijg je direct een melding op je telefoon over de oordopjes. Je hoeft maar op connect te drukken om een bluetooth verbinding tot stand te brengen met de buds pro. Je krijgt na het verbinden ook direct een melding over het exacte batterijleven van de buds en van de case.

3.2 Wearable App

Je kan de oordopjes bedienen met de touchbediening. Maar in de app heb je veel meer mogelijkheden tegelijk om de Buds te bedienen. Het gaat hier om de Wearable App van Samsung Gear. Hieronder zie je 3 screenshots van de app. We nemen voor nu even de belangrijkste en fijnste functies met je door. Naast onderstaande functies van de app beschikt de app over: Gaming Mode, Geavanceerd, Find My Earbuds, Software updates en Tips.

3.2.1 Ambient Sound Mode (AS)

Zodra je de oordopjes in doet gaat direct de transparancy mode aan. Dit wordt ook wel de Ambient Sound Mode genoemt. Dit laat omgevingsgeluid door zodat je bewust blijft van je omgeving en niet direct volledig met een zintuig van de buitenwereld bent afgesloten. In de app kan je het niveau van de Ambient Sound Mode regelen. Je kan de Ambient Mode op laag, medium, hoog of extra hoog zetten.

3.2.2 Voice Detect

Als je Voice Detect aan hebt staan gaat Ambient Sound Mode automatisch aan en het volume van de media naar beneden als de oordopjes je stem horen. Zo kan je gewoon een gesprek aangaan als je aangesproken wordt zonder in allerijl je smartphone te moeten pakken. Handig als je bijvoorbeeld je handen vol hebt als je net uit de supermarkt komt of aan het shoppen bent. Je kan de voice detect in de app met één druk op de knop aan of uit zetten.

3.2.3 Equalizer

De app beschikt ook over zeer prettige equalizer met een aantal mogelijkheden. Zo kan je het geluidskarakter van de Buds aanpassen op je eigen smaak en de media/content waar je naar luistert.  De equalizer heeft 6 verschillende modi:

 1. Normaal
 2. Zacht
 3. Helder
 4. Dynamisch
 5. Bass Boost
 6. Treble Boost

3.2.4 Touch en Hold

In het touch en hold tabblad kan je de functies van je touchpad op de oordopjes aanpassen. Hier kan je kiezen voor:

 • Noise Controls: Active Noise Cancelling + Ambient Sound Mode
 • Bixby: de spraakassistent van Samsung
 • Volumeregeling: Links volume omhoog, rechts volume omlaag
 • Spotify
Samsung Galaxy Buds Pro Wearable App 3 Screenshots

4 Sound features van de Galaxy Buds Pro

De draadloze bluetooth oordopjes van Samsung beschikken over een aantal verschillende sound features. We lichten hieronder de features toe en wat je er in het dagelijks leven aan hebt. Aller eerst hebben we de eerder genoemde en welbekende Active Noise Cancelling. Vervolgens behandelen we kort de Ambient Aware Mode en Gaming Mode. Tot slot gaan we het hebben over de nieuwe 3D Audio en wat daar tot dusver over bekend is.

4.1 Active Noise Cancelling

De Active Noise Cancelling feature zorgt voor een vermindering van omgevingsruis. Dit doen de oordopjes door gebruik te maken van de microfoons die in de oordopjes zitten gebouwd. Het vangt omgevingsruis op en speelt vervolgens een tegenovergestelde geluidsgolf af met de drivers in de oordopjes. Hierdoor neem je minder omgevingsgeluid waar omdat het als het ware de ruis uit je omgeving ‘cancelt.’

Let wel, het is een vermindering van omgevingsgeluid, nooit een volledige verwijdering van alle omgevingsgeluiden om je heen. Het zijn dus niet je conventionele oordopjes die je gebruikt tijdens het slapen of bij een concert om je trommelvlies te beschermen.

4.2 Ambient Aware Mode

Ook de Ambient Aware Technologie maakt gebruik van de ingebouwde microfoons in de oordopjes. Ze vangen omgevingsgeluid op en spelen die vervolgens af op de drivers in de buds op een volume die je dus kan selecteren in de Wearables App. Zo ben je een stuk bewuster van je omgeving als je bijvoorbeeld op de fiets zit. Wel zo veilig.

4.3 Gaming Mode

De Gaming Mode die je aan kan zetten in de app zorgt voor een verlaagde latentie. Dit betekend dat er minder vertraging zit tussen het beeld op je smartphone en het geluid in je oordopjes.

4.3 3D Audio

3D Audio stelt je in staat naar Dolby Atmos content te luisteren. Het zorgt ervoor dat je het geluid ervaart alsof het uit verschillende kanten lijkt te komen. Het zou vergelijkbaar moeten zijn met de Spacial Audio van de Apple AirPods Pro.

5 Standaard meegeleverd

Standaard worden de draadloze oordopjes geleverd met:

 • de case
 • 5 sets siliconen tips
 • een USB-C kabeltje
 • quick start guide.