Sennheiser IE300 Release | High Fidelity oordopjes met afneembare kabel

Het Duitse Sennheiser heeft nieuwe premium oordopjes met afneembare kabel aangekondigd. De oordopjes zijn vanaf maart 2021 verkrijgbaar en gaan €299,- kosten. De IE300 is voor iedereen goed af te stellen op zijn eigen (formaat) oren. Ze hebben flexibele oorhaken met memoryfoam en siliconen dopjes in drie verschillende maten. Dit draagt tevens bij aan een verbeterde ruisonderdrukking.

Sennheiser IE300 OordopjesDe Hifi oordopjes zijn ‘in ear headphones’ die bedraad zijn, maar waar je de kabel van kan loskoppelen om deze eventueel te vervangen met een kabel van een andere lengte. Het zijn dus geen draadloze bluetooth oordopjes.

Dit is direct zichtbaar, maar omdat de snoer van de oordopjes los te koppelen is willen we dit misverstand direct uit de lucht halen omdat het makkelijk is je hierin te vergissen tussen al die verschillende soorten en maten oordopjes met bijzondere features. Het is wel een functionele feature die de Sennheiser IE300 nog zou kunnen gebruiken. Want deze nieuwste Sennheiser oordopjes beschikken over een fenomenale geluidskwaliteit, maar de connectiviteit is door het ontbreken van bluetooth mogelijkheden enigzins gelimiteerd.

Ook interessant: Samsung Galaxy Buds Pro.

Waarin onderscheidt de IE300 zich ten opzichte van andere premium oordopjes?

Dit is dan wellicht ook een onderdeel van de strategie van Sennheiser. Het onderscheidt zich van andere grote producenten van oordopjes op het gebied van audiokwaliteit. De Duitsers leggen hier volledig de focus op, maar laten andere facetten dus wat meer links liggen. Ze blinken hierdoor uit in de geluidskwaliteit maar kunnen (logischerwijs ook) niet op tegen merken als Samsung of Apple met hun respectievelijke Galaxy Buds en AirPods.

Dit is natuurlijk appels met peren vergelijken. Want niet alleen de belangen van Samsung en Apple liggen veel breder omdat de galaxy buds en AirPods naadloos moeten aansluiten op massaproducten van deze bedrijven en het behoefteprofiel van deze gebruikers, ze hebben ook aanzienlijk meer budget voor development.

Dit tezamen maakt het des te meer indrukwekkend dat Sennheiser een pracht product op de markt weet te brengen waar ze de kern van de vraag van de gebruiker weten te raken; de aller beste geluidservaring.

Ook interessant: JBL introduceert de nieuwe JBL Tour Pro+ draadloze oordopjes.

Sennheiser IE300 Specs

Sennheiser maakt gebruik van 7mm XWB-transducters. Deze transducters hebben een vergroot frequentierespons van 6Hz tot 20 kHZ. Zelfs het menselijk trommelvlies is niet gemaakt om dit soort lage frequenties waar te nemen. Het heeft dan ook zijn meerwaarde in het feit dat je dit soort lage frequenties meer voelt, dan hoort. Hierdoor ervaar je muziek en je media op een andere manier. Een ander niveau. Het speciale membraanfolie haalt zo veel mogelijk galmen en vervormingen weg die voort kunnen komen uit het geluid.

Fidelity+ MMSX Connector

Op de oordopjes zitten MMCX koppelstukken om de oordopjes los te koppelen van de kabel. De kabel zelf is versterkt met para-aramide. Dit is een stof die hittebestendig is en een grote trekkracht kan hebben. De stof zou vijf keer zo sterk als staal moeten zijn.

Vaak gaan oordopjes bij het stuk tussen de oordopjes zelf en de verbinding met de kabel kapot. Hierdoor moeten de premium oordopjes enorm duurzaam zijn. Mocht het alsnog gebeuren dat de kabel kapot gaat, kan je deze altijd vervangen. Zo hoef je de relatief dure oordopjes niet te vervangen.

Wil je na het zien van de productvideo hieronder graag nog meer informatie over de Sennheiser IE300? Klik dan hier om naar de website van Sennheiser te gaan.

Productvideo