Denon Home Soundbar 550 | Denon presenteert compacte all-in-one soundbar

Denon heeft een nieuwe soundbar aangekondigd op CES 2021. Het gaat om de Denon Home Soundbar 550. Wat opvalt is dat de soundbar enorm compact is. Hij is slechts 65 cm breed. Dit is wellicht een nieuwe trend in soundbars aangezien LG deze week op CES ook een super compacte soundbar heeft gepresenteerd in de vorm van de LG Éclair.

De soundbar is compatibel met het HEOS multiroom systeem en hij beschikt over ondersteuning voor Airplay 2, Apple Music, Spotify, Amazon Music, Tidal, Deezer en nog meer diensten. De nieuwe Home Soundbar 550 kost €649 en is daarmee €250 goedkoper dan de Sonos Arc.

Denon Home Soundbar 550 speakersIn de soundbar zitten zes drivers verwerkt. Hiermee ondersteunt hij Dolby Atmos en DTS:X. De actieve drivers bestaan uit 4 woofers en twee tweeters.

Het is een all-in-one soundbar zonder losse subwoofer maar mét passieve radiatoren. Passieve radiatoren zorgen voor een ‘punchy’ bas. Zo is een (dure) losse subwoofer niet persé nodig.

Zoek je een all-in-one soundbar die niet compatibel hoeft te zijn met HEOS multiroom? Bekijk dan de JBL Bar 5.0 MultiBeam eens. Dit is ook een nieuwe all-in-one soundbar die JBL deze week heeft aangekondigd.

Soundstage

De nieuwe soundbar van Denon beschikt dus over 6 ingebouwde drivers en drie passieve radiatoren. Wat opvalt is dat er geen opwaarts gerichte speakers in de soundbar zitten gebouwd in tegenstelling tot de Sonos Arc. De Home Soundbar 550 is een stukje goedkoper en Denon heeft hiermee dan ook waarschijnlijk kosten willen besparen.

Maar nu vraag je je wellicht af, hoe kan het dan dat de soundbar Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt. Dat komt omdat Denon gebruik maakt van Virtual Dolby Atmos in plaats van daadwerkelijke overhead speakers. Op deze manier weet Denon alsnog een 3 dimensionale soundstage te creëeren. De soundbar is vanaf februari 2021 verkrijgbaar. Dus hoe de soundbar presteert, laten we je zo snel mogelijk horen zodra de soundbar verkrijgbaar is.

Ook interessant: Top 10 Beste Soundbars 2021.

Connectiviteit van de Home Soundbar 550

De soundbar sluit naadloos aan op je HEOS (by Denon) multiroom systeem en Denon speakers. Zo kan je ook de DSW-1H subwoofer later aanschaffen en aansluiten op de soundbar en het multiroom systeem. Waar de soundbar niet over beschikt is Google Chromecast. Voor android gebruikers en gebruikers van het Google Home ecosysteem is de soundbar, voor zover nu duidelijk is, niet uiterst geschikt.

Amazon Alexa spraakbediening wordt waarschijnlijk ook nog in de lente met een firmware update toegevoegd.

Fysieke connectiviteit:

  • HDMI-eARC (4K ondersteuning)
  • HDMI
  • Optisch
  • Aux
  • Ethernet
  • USB

Draadloze Connectiviteit

  • Wifi
  • Bluetooth