JBL Bar 5.0 Multibeam Soundbar Release | JBL Kondigt all in one soundbar aan

JBL heeft in een press release de nieuwe soundbar aangekondigd die het gaat presenteren op CES 2021. Het gaat hierbij om een all in one soundbar; de JBL Bar 5.0 Multibeam. Het betreft een soundbar waarmee je met 5 ingebouwde kanalen die een 3 dimensionale geluidsweergave in huis haalt. De soundbar is ergens in de lente van 2021 beschikbaar en moet €399,– gaan kosten.

JBL Bar 5.0 multibeam soundbar release

1 All in one soundbar

De soundbar wordt zonder losse subwoofer geleverd. Maar zoals al aangegeven wordt, is het een all in one soundbar. Wat JBL heeft gedaan is vier passieve radiatoren ingebouwd die toch voor een gedegen bas moeten zorgen. We kennen de kwaliteit van de passieve radiatoren van JBL van hun bluetooth speakers en zijn hoopvol gestemd dat de soundbar dan ook echt een all in one soundbar gaat zijn.

2 Virtual Dolby Atmos

JBL geeft aan dat de soundbar een 3 dimensionale geluisweergave kan produceren en daarmee ook Virtual Dolby Atmos. Zo te zien aan de vrijgegeven afbeeldingen zijn twee van de vijf kanalen overhead speakers die in de soundbar gebouwd zijn. Deze maken waarschijnlijk gebruik van het plafond om geluid vanaf te kaatsen.

We zijn ontzettend benieuwd naar de soundstage van de soundbar. Dus hoe het geluid de ruimte vult en hoe je deze ervaart als gebruiker.

3 Connectiviteit

De soundbar ondersteunt Apple Airplay 2, Alexa Multiroom Music en Chromecast. Als je verbonden bent met je smartphone kan je ook via de soundbar je digitale spraakassistent gebruiken. Denk hierbij aan Google Assistent, Siri en Amazon Alexa. JBL geeft aan dat de soundbar compatibel is met alle Android en IOS apparaten.

4 Wat is Multibeam technologie?

Multibeam technologie van Harman Kardon is een elektro-akoestisch systeem. Deze methode maakt gebruik van een reeks speakers die in een bepaalde hoek in de soundbar zijn verwerkt in combinatie met een digitale signaalverwerking. Een MiltiBeam soundbar maakt gebruik van de muren aan de zijkant van de soundbar om niet alleen voorwaarts geluid de ruimte in te duwen maar ook zijwaarts. Zo wordt een breed geluidsveld gecreeërd. Harman Kardon is het moederbedrijf van JBL.