JBL Bar 2.1 Deep Bass | Toegankelijke soundbar met draadloze subwoofer

2.1 kanalen | 300 Watt | HDMI | 7 drivers  | Bluetooth | USB poort

De JBL bar 2.1 is een basis soundbar van prima kwaiteit waar een draadloze subwoofer bij wordt geleverd. Vandaar dat de soundbar ook met Deep Bass betiteld heeft. De soundbar zit tussen de JBL Bar studio (2.0 soundbar) en de JBL Bar 3.1. Je gaat met de soundbar geen ultieme thuis bioscoop ervaring beleven. Maar vergeleken met en ter vervanging van het paupere geluid van je televisie levert is de soundbar meer dan capabel.

JBL bar 2.1 Deep Bass

1 Pluspunten

  • Toegankelijke prijs

  • Draadloze subwoofer

Minpunten

  • Geen wifi

JBL Bar 2.1 Deep Bass Kopen of meer informatie?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Aankoop advies

De JBL Bar 2.1 deep bass is één van de beste, zo niet dé beste soundbar voor onder de €300,00. Je hebt natuurlijk ook de JBL Bar studio waar geen subwoofer bij zit die nog een stukje goedkoper is. Maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een soundbar met een subwoofer voor een klein centje extra. Het verbeterd de geluidservaring aanzienlijk en dus is dat klein beetje extra persen het sap meer dan waard. 

We willen daar wel een kanttekening bij zetten. Aangezien soundbars van andere merken vaak prijsdalingen ondervinden. Zo vonden we de Samsung HW-Q60R een meer veelzijdige soundbar voor een relatief zachte prijs. Hier wordt ook een losse subwoofer bij geleverd en wél zijkanalen waardoor je een surround sound setting in huis haalt. Het is enigzins afhankelijk van hoe ver de prijs daalt van concurrerende soundbar producenten. Dus check de laatste prijs van de HW-Q60R (5.1 kanalen) en de HW-Q70R (3.1.2 kanalen: Dolby Atmos) even voor je over gaat tot aanschaf van de JBL Bar 2.1. Als de prijs van deze soundbars in de nieuwe seizoenen in de buurt komt van de Bar 2.1 adviseren we deze soundbars boven die van JBL.

3 Connectiviteit

Qua connectie beschikt de soundbar over blueooth zodat je een externe bron zoals je smartphone of laptop draadloos kan koppelen met je soundbar. Kind kan de was doen.

Je beschikt daarnaast ook over een optische poort en een HDMI poort zo je hem makkelijk en snel op je TV kan aansluiten. HDMI ARC of eARC, daar is de soundbar te basic voor. Je zult dan op zoek moeten naar een soundbar van betere kwaliteit die meer kanalen levert, meer power heeft en op gewassen is tegen de nieuwste knallers van televisies. Want daar is ARC en vooral ook eARC voor ontworpen. In de meeste gevallen volstaat een simpele HDMI poort gewoon binnen deze prijsklasse.

De Bar 2.1 is ook nog in staat Dolby Digital te decoderen. Dat wil zeggen dat de soundbar uiteindelijk in staat is 5.1 kanaals geluid te decoderen. Hoewel JBL niet zo’n verfijnd elementair multiroom ecosysteem levert en beheerst als bijvoorbeeld Sonos, is de soundbar wel in staat dit te decoderen. Mocht JBL nog met speakers komen die naadloos aansluiten op de Bar 2.0 en 2.1, wat we betwijfelen aangezien je deze soundbars als geheel koopt en niet als elementen, kan de soundbar prima met zijn tijd mee en deze kanalen decoderen. Maar voor nu is de soundbar dus in staat mee te gaan tot Dolby Digital.

Eerlijk gezegd heeft dit laatste dus meer symbolische waarde dan werkelijke waarde voor de geluidservaring van de eindgebruiker; jij thuis op de bank aangezien de soundbar 2.1 kanalen heeft. Mocht je namelijk een soundbar met meer kanalen zoeken en heb je wat te besteden. Check dan eens de JBL Bar 9.1. Deze heeft handige draadloze speakers die je lukraak in je kamer kan plaatsen nadat je ze hebt opgeladen.

JBL Bar 2.1 Deep Bass Kopen of meer informatie?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 De opbouw van de soundbar

De bar 2.1 heeft dus twee kanalen en een subwoofer. Dit houdt in dat hij/zij geen dedicated center kanaal heeft voor de dialoog. Maar wel dat het een stereo geluid levert. De twee kanalen bestaan in totaal uit 4 zogenaamde ‘racetrack drivers.’ Dit zijn ovale drivers die JBL in meerdere producten bouwt en uitstekende geluidskwaliteit leveren. Daarnaast zit er aan weerszijde, dus in ieder van de twee kanalen een tweeter verwerkt voor de hoge tonen. Zo zitten er in totaal 6 drivers (speakers) verwerkt in de soundbar.

De zeer gewenste subwoofer levert een pittige bas tot 40 Hz diep. Met het blote oor zal je het verschil tussen 20 Hz en 40 Hz niet horen. Als er bij een soundbar een losse subwoofer bij wordt geleverd merk je echt een verschil in geluidsbeleving bij films en muziek op hoge volumes. Eigenlijk zou je het zelf eens moeten testen. Een soundbar met, en een soundbar zonder subwoofer. Probeer de buren maar eens op te naaien en kijk welke je het tofste vindt. 😉 als je bijvoorbeeld een game speelt via een soundbar met subwoofer heb je in onze optiek ten minste echt het gevoel dat je de geluidseffecten van de game in je kl**te voelt.

5 Productvideo

6 Standaard meegeleverd

  • De soundbar
  • De subwoofer
  • Afstandsbediening incl. batterijen
  • Stroomkabels
  • Muurbeugelset met schroevven
  • Snelstartgids

JBL Bar 2.1 Kopen of meer informatie?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.