JBL Bar 5.1 kanaals soundbar Review | True Surround Sound

Beleef het geluid zoals de regisseur het bedoeld heeft met de JBL Bar 5.1 kanaals soundbar. Omring jezelf en je maten of schatje met de speakers van de JBL Bar 5.1 en zet jezelf schrap om helemaal van je sokjes geblazen te worden.

Alles wordt meegeleverd, kabels, batterijen, wandmontage enz. enz. JBL heeft overal aan gedacht en je hoeft niet meer tijdens het installeren zo’n rotte trip te maken naar de winkel om toch nog ergens iets voor te halen. Lees wat wij van de JBL Bar 5.1 vinden voor je hem aanschaft zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

1 Voordelen

 • Makkelijk te installeren

 • Inclusief draadloze subwoofer

 • Afneembare Achter speakers met accu

 • Te bedienen met afstandsbediening van je televisie

 • Vooraf ingestelde sound modes

 • Geen web van kabels

 • Inclusief wandsteunen

 • Inclusief HDMI, Optische en AUX kabel

 • JBL Sound Shift

Nadelen

 • Geen wifi en multiroom

 • Geen Dolby Atmos

JBL Bar 5.1 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Geluidskwaliteit

Als je het kan missen raden we je het echt aan om voor de JBL Bar 5.1 te gaan in plaats van de JBL Bar 3.1. De twee extra kanalen zijn het meer dan de extra knaken waard en de losse achter speakers met ingebouwde accu, we zouden niet zonder willen.

De achter speakers geven je, zoals het hoort bij een surround sound, het gevoel dat oooooveral het geluid vandaan komt. Sluit je playstation aan en speel bijvoorbeeld Call of Duty. Je weet niet wat je mee maakt. Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens het spelen waardoor je een totaal andere beleving hebt. Zelfs de bank begint te trillen. Super gaaf! En alles is natuurlijk loepje zuiver zoals je dat van JBL verwacht. De marktleider in bluetooth speakers en die lijn trekken ze wat ons betreft door in de Soundbars en home cinema sets.

In totaal haal je 510 Watt aan vermogen in huis waarvan 300 Watt van de draadloze subwoofer. De rest komt van de 5 overige kanalen. De drie tweeters die de hoge tonen verzorgen en je dus ook ezie kan onderscheiden. De soundbar heeft daarnaast inclusief de los te koppelen achter speakers ACHT woofers/drivers. We hebben hem niet op vol volume durven testen omdat we anders nóg een keer de buren op ons dak krijgen. Maar we zouden zeggen probeer het zelf eens, het spul gaat gewoon verdomd hard.

De subwoofer is met een 25 cm grootte driver en 30 x 30 x 40 centimeter grote box echt gigantisch. En zo klinkt hij ook. Hij is leip, groot, lomp en geeft je daarvoor een seismisch diepe Bass voor terug. Zet een toffe blue ray film op en schroef het volume open. Je bank begint te trillen en het is net alsof je midden in de actie staat.

Kortom, net alsof Cáptain Jack Sparrow recht achter je staat en je zijn naar rum riekende adem ruikt.

3 Features JBL Bar 5.1

3.1 JBL Sound Shift

Met JBL Sound Shift kan je gemakkelijk schakelen tussen geluid van televisie en telefoon of andere aangesloten apparaten.

3.2 Modulaire Achter Speakers

De JBL Bar 5.1 heeft 2 kanalen die los te koppelen zijn van de soundbar. Het zijn de twee achter speakers die je zowel aan de soundbar kan laten zitten als los kan koppelen en ergens in je woonkamer kan plaatsen. In de speakers zit een accu waarmee je 10 uur batterijleven hebt zodat je met gemak een paar films achter elkaar kan kijken of een winterse dag kan bingewatchen zonder dat de batterij leeg raakt en je de speakers weer vast moet maken aan de soundbar. We vinden dit ideaal omdat je ze dus niet van aparte stroom hoeft te voorzien en ze op een accu werken. Als de batterijen leeg zijn, zijn ze in 3 uur weer volledig opgeladen. JBL is zuinig met het inschatten van de batterijduur, je haalt er vaak meer dan 10 uur batterijduur uit.

Je kan de achter speakers ook aan de muur ophangen en via de Micro USB poort opladen als je dat liever doet.

Door de links en rechts speakers op een belangrijke luisterpositie te plaatsen krijg je het volmaakte surround sound effect bij het kijken van je favoriete films. Je kan de het volume van de draadloze speakers ook nog eens apart bedienen als dat gewenst is.

3.3 Afstandsbediening van je televisie

De Soundbar werkt met de afstandsbedieningen van de meest verkochte televisies en bijbehorende afstandsbedieningen. Je hoeft dus niet meer met een verzameling afstandsbedieningen te jongleren. Om gebruik te maken van JBL Sound Shift heb je wel de JBL afstandsbediening nodig, gooi hem dus niet weg ;).

JBL Bar 5.1 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 Connectiviteit

Vergeet het web van kabels waar zelfs je konijn nog over struikelt in zijn hopje. Sluit de soundbar met slechts één kabel aan op je televisie. Maar als je meer apparaten wil verbinden met de soundbar kan dat natuurlijk ook.

4.1 4K Connectiviteit

Met dank aan de 3 HDMI poorten en de HDMI ARC poort (Audio Return Channel) sluit je met gemak al je 4K apparaten aan op de soundbar. Zo zorg je dat je het maximale haalt uit je home cinema set.

4.2 Draadloze subwoofer

De draadloze subwoofer aansluiten is een makkie; Ezie. Steek de voedingskabel in het stopcontact en zet de subwoofer aan. Als de soundbar en de subwoofer tegelijk aan staan maken ze automatisch verbinding. Als ze zijn verbonden zijn de led lampjes wit.

Mocht dat niet werken kan je hem ook nog altijd handmatig koppelen. Druk op de Connect knop op de subwoofer en houd de DIM display knop op de JBL afstandsbediening voor 5 seconden in. Druk dan kort op de Bass+ en Bass- knoppen om de subwoofer te koppelen. Als de ledlampjes niet meer knipperen is de koppeling geslaagd.

4.3 Bluetooth

De soundbar heeft geen wifi om hem op je thuisnetwerk aan te sluiten. Maar er zit natuurlijk wel bluetooth op. (waar niet tegenwoordig) Zo kan je toch met je smartphone of tablet verbinding maken met de soundbar en je muziek lijsten via een app de wijde wereld in knallen met het geweldige geluid van de soundbar. Je kan de verplaatsbare achter speaker overal in huis plaatsen waar je ze nodig hebt. Toch een soort van portable speaker voor in huis.

5 Het design van de soundbar

Bij de JBL Bar 3.1 en de JBL Bar Studio hebben we al aangegeven dat we niet zo onder de indruk zijn van het design van de soundbars van JBL. Dat is bij de JBL Bar 5.1 niet heel veel anders.

Wat we wel een positief puntje vinden voor de soundbar is de afneembare achter speakers die je los en vast kan koppelen aan de soundbar. Je ziet dit bij niet zo heel veel soundbars terug. Het is meer een functionele feature dan dat het een design aspect is. Maar het is een authentiek element in het design van de soundbar wat JBL creatief ingepast heeft. Verder is het rechtoe rechtaan qua design. Het gaat ook meer om het geluid wat de soundbar produceert, een mooi en elegant ontworpen soundbar, daar betaal je gewoon wat meer knaken voor.

6 Watt zit er in de doos?

 • De Soundbar
 • Losse subwoofer
 • Afstandsbediening incl. Batterijen
 • Twee Draadloze Surround Speakers
 • Voedingskabel
 • HDMI Kabel
 • AUX Kabel
 • Optische Kabel
 • Kalibratiemicrofoon
 • Wandsteunen
 • Productinformatie
 • Quick Start Guide

8 Specificaties JBL Soundbars

SoortBar Studio
Bar 3.1Bar 5.1
MerkJBL
JBL
JBL
Product Type Soundbar
Soundbar + Subwoofer
Soundbar + Subwoofer
Hoogte5,8 cm5,8 cm5,8 cm
Breedte61,4 cm101,8 cm114,8 cm
Diepte8,6 cm7,8 cm30,5 cm
Gewicht1,5 kg2,3 kg3,9 kg
BluetoothVersie 4.2Versie 4.2Versie 4.2
WifiNeeNeeNee
MultiroomNeeNeeNee
Vermogen30 Watt450 Watt510 Watt
Kanalen2.03.15.1
Drivers2 Woofers + 2 Tweeters6 Woofers + 3 Tweeters8 Woofers + 3 Tweeters
Bereik60 Hz – 20 kHz35 Hz – 20 kHz35 Hz – 20 Khz
Max SPL 90 dB103 dB103 dB
HDMI ARC111
HDMI133
HDMI HDCP Versie1.42.22.2
Optisch InJaJaJa
AnaloogJaJaJa
USBJaJaJa
Audio verwerkingDolby DigitalDolby Digital, Harman Virtual Sound
Dolby Digital DTS
Surround SoundStereo
Virtual Surround SoundTrue Surround Sound
Sound modesStandaard, Muziek, Spraak, Sport, Film
Standaard, Muziek, Sport, Spraak, Film
4-K Ondersteuning
JaJa
SoortBar Studio
Bar 3.1Bar 5.1
MerkJBL
JBL
JBL
Product Type
Draadloze Subwoofer
Subwoofer
Hoogte30 cm30cm
Breedte40 cm40 cm
Diepte30 cm30 cm
Gewicht12,1 kg12,1 kg
Transducter (Driver)
25,4 cm25,4 cm

JBL Bar 5.1 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.