LG SL10YG Review | Smart Soundbar met Dolby Atmos, Google Assistant & Chromecast

De SL10YG Soundbar is het vlaggenschip van de LG Soundbars. Op CES 2019 kondigde LG al aan dat het met een nieuwe serie soundbars zou komen. Daar is de SL10YG uit deze serie de grootste en meest complete uitvoering van. Naast de SL9YG en SL8YG beschikt ook deze soundbar over een ingebouwde chromecast & Google Assistent. Het is dus een van de eerste, zo niet dé eerste soundbar met deze ingebouwde features.

Meer informatie of klaar om de LG SL10YG aan te schaffen? Dit doe bij Bol.com.

1 Voordelen

 • Ingebouwde Meridian Technologie

 • Hi-res audio (24 Bit)

 • Ingebouwde Chromecast

 • Google Assistent

 • Dolby Atmos

 • Bluetooth 4.2

 • HDMI ARC aansluiting

 • 570 Watt aan totaalvermogen

 • Inclusief Draadloze Subwoofer

& Nadelen

 • Geen losse achterspeakers, deze moet je los aanschaffen

LG SL10YG Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Het geluid van de Soundbar

Het geluid van deze soundbar biedt een meer dan bevredigende geluidservaring voor de normale mensen die kunnen genieten van de hoge kwaliteit geluid. Zeker als je dit vergelijkt met het krakkemikkige geluid van je televisie.

De audiofielen onder ons zullen hier en daar wel de verschillen merken met een compleet, conventionele home theater set. Maar dat is nou eenmaal de concessie die we moeten maken omdat alle speakers en verschillende audio kanalen in één soundbar gepropt moeten worden. En dat doet niets af aan het knap staaltje werk dat LG heeft geleverd met deze soundbar.

2.1 Het aantal kanalen

De soundbar beschikt over een vermogen van 350 Watt. Dit vermogen is verdeeld over 5.1.2 kanalen. De soundbar bevat 7 verschillende kanalen:

 1. Center voor
 2. Links voor
 3. Rechts voor
 4. Linker zijkant
 5. Rechter zijkant
 6. Links overhead
 7. Rechts overhead

Het achtste kanaal is de Bass. Deze komt uit de losse subwoofer die standaard bij de SL10YG wordt geleverd. De losse subwoofer heeft een vermogen van 220 watt. Je komt dus op een totaalvermogen uit van 570 watt.

2.2 Dolby Atmos & DTS:X

Voor ons was het niet de meest fenomenale Dolby Atmos ervaring. Alle 7 kanalen zitten namelijk in de soundbar. Er zitten geen losse speakers bij die het geluid van achteren laten komen.

De overhead en zij kanalen kaatsen het geluid van de muren en het plafond af, om je zo de Dolby Atmos ervaring te bieden. Wil je de echt alles uit je soundbar en geluidsinstallatie halen, dan zal je moeten overwegen om de losse LG SPK8S achterspeakers aan te schaffen.

Bij actiefilms merk je dat de dialoog in eerste instantie soms wat overstemd wordt door het geweld van alle explosies, helikopter gedonder en race auto’s die links en rechts voorbij vliegen. Maar gelukkig hebben we daarvoor de verschillende soundmodes die je kan instellen voor de verschillende manieren waarop je de soundbar kan gebruiken.

2.3 Sound Modes

Je hebt bij de vijf verschillende sound modes de keuze om deze met of zonder achterspeakers te gebruiken. Je kan er ook voor kiezen om de verschillende geluidsverwerkingstechnieken toe te passen waardoor je meer dan 25 verschillende afstellingen kan doorvoeren in de sound modes.

 • Standaard,
 • Film,
 • Muziek,
 • Adaptive Sound Control (ASC),
 • Bass Blast of Bass Blast+

De soundmodes spreken voor zich, film is voor film, muziek voor muziek. Maar de Adaptive Sound Control is een begrip dat je wellicht niet eerder bent tegen gekomen.

Hierboven benoemde we al dat de dialoog in overweldigende actiescènes nogal eens overstemd worden door alle geluidseffecten. Daar is de ASC, Adaptive Sound Control voor. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat de dialoog uit de center speaker, afgestemd wordt op de andere geluidseffecten. Hierdoor blijft de dialoog toch goed hoorbaar tussen al het actie geweld.

2.4 Meridian Technologie

De Meridian technologie zorgt ervoor dat het geluid op oorhoogte wordt gebracht en zorgt voor een breed geluidsveld.

Ook interessant: Nieuwe LG Soundbars 2021.

3 Fysieke kenmerken

De gehele SL YG serie soundbars van LG heeft hetzelfde, globale design. De behuizing is niet van plastic maar van metaal en ze hebben een geborstelde afwerking.

Er zitten alleen wel een paar verschillen tussen de 8, 9 en 10YG. Het voornaamste verschil is het formaat van de soundbars. De SL10YG is namelijk een behoorlijk lange jaap. Hij is 144,3 cm lang en 14,6 cm diep.

Hij is ideaal om onder een 55 inch tv of groter te hangen of zetten. De gyroscoop in de soundbar zorgt er automatisch voor dat de soundbar zelf herkend in welke positie deze is geïnstalleerd.

Als je de soundbar online gaat bestellen zonder deze fysiek in de winkel te bekijken. Dan moet je er echt rekening mee houden dat het stiekem een enorm apparaat is. Meet thuis dus alles eerst goed uit voor je tot aanschaf over gaat.

LG SL10YG Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 Connectiviteit

De LG10 YG is de eerste soundbar (2019) met ingebouwde chromeast én Spraakassistent. Daarnaast beschik je over twee HDMI ingangen en een HDMI ARC poort, USB 2.0 aansluiting en bluetooth 4,2. Daarnaast kan je de soundbar op je wifi netwerk aansluiten en gebruik maken van de ingebouwde Google assistent.

4.1 Smart home platform

Google Home

Dit is een van de grote pluspunten in onze optiek van de LG SL10YG Soundbar. Het heeft Google Assistant in gebouwd en standaard ook Google Chromecast.

Het heeft voor ons meer waarde ten opzichte van andere speakers die gebruik maken van spraak assistenten. Samsung bijvoorbeeld maakt nog gebruik van Amazon Alexa. En in Nederland ligt Amazon Alexa ver achter ten opzichte van het Google smart home ecosysteem.

Smart Soundbar Speaker

Google´s virtuele assistent geeft je de mogelijkheid een groot aantal spraakopdrachten te gebruiken. Schakel de soundbar in en verbind hem met je wifi netwerk. Zeg “Hey Google” of druk op de google assistant knop op de afstandsbediening of soundbar om de spraak assistent in te schakelen. Naast de ontelbare hoeveelheid spraakopdrachten die je de soundbar kan geven kan je ook andere apparaten in je smart home ecosysteem besturen. Denk hierbij aan je tv, lichten of je thermostaat.

5 Standaard meegeleverd

 • De Soundbar natuurlijk
 • Afstandsbediening inclusief batterijen
 • Optische kabel
 • Beugel voor wandbevestiging

6 Handleiding

7 Uitbreiden LG SL10YG

8 Specificaties

SoortLG SL10YG
LG SL9YBLG SL8YG
MerkLGLGLG
Product Type
Soundbar + Subwoofer
Soundbar + Subwoofer
Soundbar + Subwoofer
Hoogte6,3 cm5,7 cm5,7 cm
Breedte144,3 cm122 cm
110 cm
Diepte14,6 cm14,511,9 cm
Gewicht7,5 kg6,3 kg4,4 kg
BluetoothJaJaJa
WifiJaJaJa
MultiroomJaJaJa
Vermogen570 Watt500 Watt440 Watt
Kanalen5.1.24.1.23.1.2
HDMI ARC111
HDMI211
Optisch In111
Analoog (RCA)
NeeNeeNee
USBJaJaJa
Audio verwerkingDolby Atmos, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD Master, DTS:X
Dolby Atmos, Dolby Digital, DTX, DTS-HD MAster, DTS:XDolby Atmos, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD Master, DTS:X
Surround SoundVirtual Surround
Virtual Surround
Virtual Surround
Sound EffectAdaptive Sound Control
Adaptive Sound ControlAdaptive Sound Control
4-K OndersteuningJa
JaJa
SoortDraadloze Subwoofer
MerkLG
Type Draadsloos
Hoogte39 cm
Breedte22,1 cm
Diepte31,3 cm

LG SL10YG Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.