LG SL8YG 3.1.2 Smart Soundbar – Met Dolby Atmos en Meridian Technologie

In 2019 is LG (niet te verwarren met Logitech) met een serie nieuwe, toekomstbestendige soundbars gekomen. De LG SL8YG soundbar heeft 3.1.2 kanalen waarmee je een driedimensionale geluidsbeleving in huis haalt.

Sluit de soundbar aan op je wifi netwerk en maak gebruik van de ingebouwde Google Assistant door simpelweg “Hey Google” te zeggen. Daarnaast heeft LG ook nog eens Chromecast ingebouwd en beschikt de soundbar over Meridian Technology. Wat dat precies is lees je verderop in dit artikel. De SL8YG is de kleinste uit de Smart Soundbar speakers van LG. De twee grotere broers zijn de SL9YG en de SL10YG.

1 Voordelen

 • Inclusief Draadloze Subwoofer

 • Meridian Technology

 • Ondersteunt Dolby Atmos & DTS:X

 • Het design

 • Google Chromecast ingebouwd

 • Google Assistant ingebouwd

 • 4k Pass Thru

 • Bluetooth & Wifi

 • USB-C

Nadelen

 • Draadloze achterspeakers niet inbegrepen

LG SL8YG Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Het geluid van de LG SL8YG

2.1 Dolby Atmos

Net als veel andere Dolby Atmos en DTS:X ondersteunende soundbars komen de kanalen alleen uit de soundbar en niet uit andere speakers zoals losse achterspeakers of zij speakers. Hierdoor moet niet alleen het overhead kanaal maar ook de zijkanalen uit de soundbar komen. Wat je dan vaak ervaart is dat de overhead en/of zijkanalen niet krachtig genoeg zijn en worden overstemd door de centrale kanalen. Dit is vooral het geval in grote ruimtes. Plaats je de soundbar in een kleine of middelgrote ruimte zal dit effect al vele malen beter zijn.

Ergens is dat natuurlijk wel logisch omdat het geluid afgekaatst wordt tegen de muur of het plafond om het uit een bepaalde richting te laten komen i.p.v. dat daar een speciale speaker voor staat.

Wat betreft de SL8YG heb je een sterker geluid uit het overhead kanaal en zijkanaal dan bij de Sony HT-ST5000. De balans is beter dan de HT-ST5000 maar de ervaring en balans is veel beter bij de Samsung HW-Q90R. Niet heel gek ook als je nagaat dat deze bijna 1000,00 euro duurder is. Maar toch, moet even gemeld worden.

Houdt alleen wel rekening met de positionering van de soundbar. In de presentaties van zowel LG als Dolby Atmos wordt rekening gehouden met een vierkante kamer. Dit terwijl veel mensen en rechthoekige woonkamer hebben waardoor de positie van de soundbar en tv niet in het midden van de kamer staan. Hierdoor kaatsen de twee geluidskanalen die naar de zijkant zijn gericht niet op dezelfde wijze van de muur af in de richting van de luisteraar.

Daarnaast zitten er geen achterspeakers bij de soundbar inbegrepen. De soundbar is wel compatibel met de upgrade: 2 Draadloze achterspeakers die een extra 140 Watt produceren. Deze zul je alleen los aan moeten schaffen.

2.2 Soundbar met Meridian Technologie

Net als de SL10YG en de SL9YG is de LG SL8YG is uitgerust met een digitale signaalverwerkingstechnologie van Meridian die ervoor zorgt dat de 2-kanaals ingang wordt uitgebreid naar 3 kanalen zonder vervorming of verlies van kwaliteit. De Meridian Technologie zorgt er ook voor dat je een breed geluidsveld ervaart en het geluid wordt op oorhoogte gebracht.

2.3 Sound Modes

 • Adaptief Geluidseffect
 • Bass Blast (+)
 • Standaard
 • Muziek
 • Movie

Ook interessant: Nieuwe LG Soundbars 2021.

3 Sjiek du Fríemell Design

De SL8YG is een slanke en elegante soundbar die op verschillende manieren vloeiend in het digitale hoekje van je interieur plaats zal nemen.

LG heeft duidelijk nagedacht over het design van de nieuwe serie soundbars. De SL8YG is een middelmaatje in de nieuwe soundbar serie. De SL8YG is 110 cm breed, de SL9YG is 122 cm breed en de SL10YG is 144,3 cm breed.

Je hebt de mogelijkheid om de soundbar aan de wand te monteren. Indien dat mogelijk is en je televisie ook aan de wand hangt, zijn wij voor 1135523122% ervan overtuigd dat je dat ook zou moeten doen. De slanke soundbar valt qua diepte precies in dezelfde lijn als je televisie.

De metalen behuizing heeft een klein schuin randje, ofwel ‘bevel’ genoemd. Dit letterlijk en figuurlijk gepolijste randje geeft net dat extra sjeu. Daarnaast is de gril niet van stof. Dat zie je namelijk bij een aantal van de goedkopere soundbars terug. Gelukkig maar want dan lijkt het soms net alsof er een sok over de soundbar heen is getrokken. Niet echt charmant. Maar je ziet en voelt het aan de soundbar dat je een premium design soundbar hebt.

LG SL8YG Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

4 Connectiviteit

De SL8YG, SL9YG en SL10YG van de SL Series beschikken alle drie over de ingebouwde Google Assistant. Daar staat de G voor in de naam.

Het zijn de eerste soundbars ter wereld die Google Assistant hebben ingebouwd. Andere soundbars zijn misschien wel compatibel met Google Assistant. Maar dan moet je nog een Google Home of andere Smart Speaker met Google Assistant aanschaffen.

Met de virtuele assistent van Google kan je dus je soundbar bedienen door er gewoon tegen te praten. “Hey Google”!

De ingebouwde Google Chromecast geeft je de mogelijkheid muziek te streamen met cast-enabled apps zoals Spotify.

5 Watt zit er in de doos?

 • De Soundbar
 • Draadloze Subwoofer
 • Afstandsbediening
 • Handleiding
 • Stroomkabels

7 Specificaties

SoortLG SL10YG
LG SL9YBLG SL8YG
MerkLGLGLG
Product Type
Soundbar + Subwoofer
Soundbar + Subwoofer
Soundbar + Subwoofer
Hoogte6,3 cm5,7 cm5,7 cm
Breedte144,3 cm122 cm
110 cm
Diepte14,6 cm14,511,9 cm
Gewicht7,5 kg6,3 kg4,4 kg
BluetoothJaJaJa
WifiJaJaJa
MultiroomJaJaJa
Vermogen570 Watt500 Watt440 Watt
Kanalen5.1.24.1.23.1.2
HDMI ARC111
HDMI211
Optisch In111
Analoog (RCA)
NeeNeeNee
USBJaJaJa
Audio verwerkingDolby Atmos, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD Master, DTS:X
Dolby Atmos, Dolby Digital, DTX, DTS-HD MAster, DTS:XDolby Atmos, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD Master, DTS:X
Surround SoundVirtual Surround
Virtual Surround
Virtual Surround
Sound EffectAdaptive Sound Control
Adaptive Sound ControlAdaptive Sound Control
4-K OndersteuningJa
JaJa
SoortDraadloze Subwoofer
MerkLG
Type Draadsloos
Hoogte39 cm
Breedte22,1 cm
Diepte31,3 cm

LG SL8YG Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.