Nieuwe LG Soundbars 2021 | De opvallendste zijn de LG QP5 Éclair en de LG SP11R

LG heeft een nieuwe reeks aan soundbars gepresenteerd die het in 2021 op de markt gaat brengen. LG geeft aan dat bij de high-end uitvoeringen van hun nieuwe soundbars Google Assistent, Amazon Alexa ondersteuning biedt. Ook hebben sommige soundbars Chromecast ingebouwd en zijn ze compatibel met Apple Airplay 2. Dit soort compatibility zien we ook terug bij nieuwe uitvoeringen van soundbars van andere grote producenten.

De soundbars zullen verkrijgbaar zijn vanaf maart/april van dit jaar. Behalve de Éclair. Die is naar verwachting pas eind juni begin juli verkrijgbaar.

LG QP5 Eclair - Ultra Compacte Soundbar 2021

1 LG QP5 Éclair

De QP5 Éclair is de meest opvallende soundbar die LG dit jaar heeft gepresenteerd. Het is een 3.1.2 kanaals soundbar van 320 watt met in de hoofd unit vijf ingebouwde drivers die Dolby Atmos en DTS:X ondersteunen. Één drivers is voor het center kanaal, twee drivers (linker en rechter kanaal) zitten in een hoek van 45 graden aan de zijkant van de soundbar gemonteerd voor een brede soundstage. Tot slot heeft LG nog twee tweeters in de soundbar weten te proppen die naar boven gericht worden voor het overhead geluid. Hierdoor kan Dolby Atmos en DTS:X ondersteund worden.

Hij wordt geleverd met een vernieuwde subwoofer met bi-directional drivers die gebruikt maakt van een ‘push en pull’ methode om vibraties tegen te gaan maar toch een donderende bas levert.

De QP5 Éclair is Ultra-compact. Hij is namelijk 29,7 cm breed en 5,8 cm hoog waardoor hij ideaal is voor mensen die minder ruimte hebben voor een monster van een soundbar die Dolby Atmos moet leveren. De soundbar is naar verwachting rond juni/juli van dit jaar verkrijgbaar.

2 LG SP11R

De SP11R moet de concurrentie aangaan met premium soundbars van andere producenten zoal Sony en Samsung. De LG SP11R is een 7.1.4 kanaals soundbar van 770 watt die ook Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt. Daarnaast beschikt de nieuwe soundbar over Maridian Tuning. De soundbar ondersteunt Amazon Alexa en Apple Airplay 2.

LG heeft Chromecast ingebouwd waarmee het standaard Google Assistent ondersteunt. Maar je kan de soundbar daarmee ook in je Google Home ecosysteem toevoegen  voor een multiroom setup. Hetzelfde geldt voor Apple Airplay 2.

Tot slot kondigd LG aan dat er een TV Sound Mode Share feature aankomt. Hiermee kunnen nieuwe LG televisies hun eigen sound modes kunnen delen met de soundbar als deze aan is gesloten met ARC. (Audio  Return Channel) Hiermee weten we dus ook dat de soundbar minstens over een HDMI ARC poort beschikt. Hopelijk is dit een eARC. Maar daarover later meer.

3 LG SP9

De LG SP9 is een 5.1.2 kanaals Dolby Atmos Soundbar die tevens DTS:X ondersteunt. Het is een soundbar van in totaal 520 watt samen met de subwoofer en beschikt ook over Meridian Tuning. Ook de SP9 ondersteunt Google Assistent, Amazon Alexa en Apple Airplay 2 en heeft Chromecast ingebouwd.

4 LG SP8

De LG SP8 is een 3.1.2 kanaals soundbar van in totaal  440 watt die Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt en over Meridian Tuning beschikt. Ook de SP8 ondersteunt Google Assistent, Amazon Alexa en Apple Airplay 2 en heeft Chromecast ingebouwd.

Later meer

5 LG SP7

De LG SP7 is een soundbar met 5.1 kanalen, 440 watt en Meridian Tuning.

De maker van de soundbar geeft aan dat de behuizing van een eco-vriendelijke stof gemaakt is die tevens ‘stylish’ is.

Later meer

6 LG SPD7

De LG SPD7 is een soundbar met 3.1.2 kanalen, Dolby Atmos, DTS:X, 380 watt en Meridian Tuning.

Later meer

7 LG SN4

Later meer

8 LG SP2

Met de SP2 wil LG een all-in one budget soundbar bieden. Het is een 2.1 kanaals soundbar van 100 watt met HDMI, bluetooth en een ingebouwde subwoofer. Wat we van deze subwoofer qua geluidskwaliteit kunnen verwachten is nog onbekend.

JBL heeft recentelijk ook een nieuwe all-in one soundbar aangekondigd, de JBL Bar 5.0, met ingebouwde passieve radiatoren. Hoe deze soundbars daadwerkelijk gaan presteren op de lagere frequenties valt is nog giswerk, maar het is duidelijk dat er ook in de budget klasse meer keuze gaat zijn voor de consument als het aankomt op all-in-one soundbars.

Daarnaast heeft de producentaangegeven dat net als bij de SP7 de behuizing van een eco-vriendelijke stof gemaakt is.

Later meer

Ook interessant: Sonos Arc.