Samsung Harman Kardon HW-Q70R is een 3.1.2 Soundbar met Dolby Atmos & Acoustic Beam Technology

De Samsung HW-Q70R soundbar is de derde in de lijn van de Q-Series die in 2019 uit zijn gebracht. De soundbar heeft een output van 330 Watt die uit 3 front kanalen, 2 overhead kanalen en de draadloze subwoofer komen. Met Acoustic Beam technology worden de overhead kanalen maximaal benut. Deze kanalen zorgen ook voor het driedimensionale geluid. Je haalt met de Q70R dus een Dolby Atmos soundbar in huis.

De soundbar heeft 3.1.2 kanalen maar je kan hem altijd uitbreiden tot 5.1.2 kanalen. Voor mensen die nu nog niet de ruimte of het geld hebben om direct een volwaardig dolby atmos surround sound soundbar aan te schaffen is de Q70R een uitstekende uitkomst.

Samsung HW-Q70R Soundbar

1 Pluspunten

 • Dolby Atmos

 • Draadloze Subwoofer

 • Makkelijk uit te breiden

 • Acoustic Beam

 • 5 Sound Modi

Minpunten

 • Geen Side Firing Kanaal

 • Niet ideaal om muziek mee te luisteren

Samsung HW-Q70R Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Review HW-Q70R

De soundbar is perfect voor de Samsung televisies. Maar maak je geen zorgen. Hij past makkelijk op andere televisies van andere merken. Er zijn alleen een paar extra voordelen die niet meer werken. Zo viel ons op dat de Game Mode Pro niet automatisch aanspringt als je de Playstation aanzet.

Het geluid uit de soundbar is van hoge kwaliteit en goed uitgebalanceerd. Je moet hiervoor het geluid wel op hoger dan 10 zetten. De middentonen worden anders ietwat aan de schrille kant. Op lage volumes is de soundbar dus niet perfect uitgebalanceerd. Maar zodra je een film opzet en het geluid wat hoger staat komt de soundbar pas echt tot zijn recht.

De bass dondert en je hoort alle hoge geluiden uit de tweeters gieren. Zet maar eens de film “Terra” op die op Netflix staat. Als je de geluiden van de natuur en de wilde dieren door de soundbar je kamer in hoort stappen, is het net alsof je midden in een tropisch regenwoud staat. Vooral de krekels die door de overhead kanalen hoort, klinken levensecht. Onze honger voor een vakantie in Toscane is daardoor weer een beetje gestild.

De soundbar heeft geen side firing spekers die geluid van je muren afkaatst. Dat heeft de Q80R wel. De overhead speakers doen hun werk maar zijn niet echt krachtig. Het geluid is wel aanwezig maar is niet krachtig genoeg om ons helemaal van de bank te blazen.

Muziek Streamen

Om muziek te luisteren via de soundbar is niet ideaal. Wat wij bijvoorbeeld meestal doen is muziek aanzetten terwijl we in huis bezig zijn. We zitten dus niet op de bank voor de tv stil om muziek te luisteren. Bij de soundbar is het super belangrijk om goed voor de soundbar te zitten. De kanalen zijn erop gericht dat je voor de soundbar zit en niet ergens anders in de kamer of in huis bent.

3 Advies

De soundbar presteert het beste als je films kijkt. Maar kijk je bijna nooit films of series, dan zijn we er niet heilig van overtuigt dat je het meeste uit de soundbar haalt. Het is dan wellicht een goed idee om te kijken naar een simpelere soundbar zoals de Q60R of de JBL Bar Studio. Deze vervangt alsnog het slechte geluid van je TV en is een stukje goedkoper.

De prijs is nog wat aan de hoge kant. Als je de soundbar ergens in de aanbieding op de kop kan tikken voor ongeveer €350 tot €450 heb je een goede deal. Als je meer dan €500 voor de soundbar moet gaan betalen krijg je gewoon net wat te weinig soundbar voor je geld. Koop de soundbar ook niet direct op de website van Samsung. Want daar betaal je ruim €100 meer dan bij bol.com.

4 Standaard meegeleverd

 • Soundbar
 • Subwoofer
 • Afstandsbediening
 • Batterijen voor Afstandsbediening
 • HDMI Kabel
 • Stroomtoevoer
 • Muurbevestiging

5 Handleiding

6 HW-Q70R Uitbreiden

7 Specificaties Samsung Q-Serie Soundbars

HW-Q90R
HW-Q80RHW-Q70RHW-Q60R
MerkSamsungSamsungSamsungSamsung
Product Type
Soundbar + Subwoofer + Achterspeakers
Soundbar + Subwoofer
Soundbar + SubwooferSoundbar + Subwoofer
Hoogte8,3 cm8,3 cm5,9 cm
5,9 cm
Breedte122,6 cm122,6 cm
110 cm
110 cm
Diepte13,6 cm13,6 cm
10 cm10 cm
Gewicht8,8 kg8,8 kg3,6 kg3,6 kg
BluetoothJaJaJaJa
WifiJaJaJaNee
MultiroomNeeNeeNeeNee
Vermogen510 Watt372 Watt330 Watt360 Watt
Kanalen7.1.45.1.23.1.25.1
Drivers14 Woofers + 3 Wide Range Tweeters + Subwoofer
10 Woofers + 3 Wide Range Tweeters + Subwoofer5 Woofers + 2 Wide Range Tweeters + Subwoofer8 Woofers + Subwoofer
Bereik34 Hz – 17 kHz34 Hz – 17 kHz35 Hz – 20 kHz42 Hz – 20 kHz
HDMI ARC1111
HDMI2211
Optisch In111Ja
Analoog (RCA)
NeeNeeNeeNee
USBJaJaNeeJa
Audio verwerkingDolby Atmos, Dolby Digital, DTS:X
Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS:XDolby Atmos, Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS:XDolby Digital, DTS Digital Surround
Surround SoundDolby Atmos, Virtual Surround Sound
Dolby Atmos, Virtual Surround SoundDolby Atmos, Virtual Surround Sound
True Surround Sound
Sound modesStandaard, Sport, Film, Game Mode Pro, Surround , Adaptive Sound Mode
Standaard, Sport, Film, Game Mode Pro, Surround, Adaptive Sound ModeAdaptive Sound Mode, Standaard, Sport, Film, Game Mode,
Game Mode, Adaptive Sound, Surround Sound Expansion, Standaard
4-K OndersteuningJa
JaJaJa
SoortDraadloze Subwoofer
MerkSamsung
Type PS-WR95B
Hoogte40,3 cm
Breedte20,5 cm
Diepte40,3 cm
Gewicht9,8 kg

Samsung HW-Q70R Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.