Sony HT-ZF9 Review | 3.1 Kanaals Soundbar van 400 watt

De Sony HT-ZF9 is een redelijk dure Soundbar met Dolby Atmos, 400 Watt aan totaalvermogen en een authentiek design en een redelijk goede geluidservaring.

Overweeg je om deze soundbar aan te schaffen? Dan raden we je wel aan om nog even naar de SL8YG, SL9YG en SL10YG te kijken. Deze zitten qua prijs niet ver van de HT-ZF9, maar hebben hetzelfde aantal kanalen of zelfs meer. Ze zijn ook toekomstbestendig met de ingebouwde Google Assistant voor je Google Home ecosysteem en zijn dus in drie verschillende variante verkrijgbaar. Dit is tevens de grootste tekortkoming van de Sony HT-ZF9

1 Voordelen

  • Inclusief Draadloze Subwoofer

  • Uit te breiden met draadloze achterspeakers

  • Ondersteunt Dolby Atmos & DTS:X

  • HDMI ARC aansluiting

Nadelen

  • Geen wifi of digitale assistent

  • Slechts 3 divers in de soundbar

Meer informatie of de Sony HT-ZF9 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.

2 Het geluid van de HT-ZF9

Naast de Soundbar met 3 kanalen krijg je de subwoofer er los bij geleverd. Je hebt de mogelijkheid 2 losse achterspeakers bij te bestellen maar deze zitten er niet standaard bij.

De soundbar vinden we niet geschikt voor grote ruimtes. Heb je een loei van een woonkamer waar de soundbar komt te staan? Dan denken we niet dat deze soundbar je een volwaardige geluidservaring kan bieden. Daar is de soundbar niet krachtig genoeg voor en heb je ten minste de los verkrijgbare achterspeakers voor nodig.

Het beste is zelfs, om in plaats van de HT-ZF9 met losse achterspeakers te kopen te kijken naar de HT-ST5000. Dan kom je ongeveer op dezelfde prijs uit (mocht je jezelf dit kunnen veroorloven natuurlijk) en haal je een veel krachtigere soundbar in huis. Die is veel beter geschikt voor de grote ruimtes met zijn 800 Watt en 7.1 kanalen.

2.1 Dolby Atmos

Dolby Atmos & DTS:X geven je een geluidservaring die het dichtste bij een echte bioscoop ervaring komt. Er zijn namelijk twee manieren die het meest bekend zijn om een volwaardig surround sound in huis te halen. De bekende manier waarbij je een receiver hebt een veel verschillende, losse speakers in je woonkamer plaatst. Óf, je haalt een soundbar in huis met de nieuwste geluidsverwerkingstechnieken.

Met dank aan de *Vertical Surround Engine die Sony in de HT-ZF9 soundbar heeft verwerkt beschik je over de geluidsverwerkingstechnieken van Dolby en DTS. Dit zijn Dolby Atmos en DTS:X. De soundbar heeft maar drie drivers en kan met dank aan de Vertical Surround Engine dus toch dat overhead geluid produceren.

*Vertical Surround Engine : Geavanceerde digitale signaalverwerkingstechniek geeft de mogelijkheid 3D geluid te produceren gebaseerd op objecten zoals DTS:X en Dolby Atmos.

3 Het uiterlijk

In vele opzichten lijkt de ZF9 Soundbar qua design op de HT-ST5000. Dit dan wel zonder raster. Het bijgeleverde raster is optioneel. Je kan ervoor kiezen het raster wel of niet te gebruiken. Wij vinden dat de soundbar het beste eruit ziet zonder het raster. Smaakt valt natuurlijk te betwisten. Maar de afwerking, zichtbare en blootliggende drivers stralen niet alleen alure uit, het maakt je televisie hoek in de woonkamer tot een afgewerkt visueel aantrekkelijk schouwspel.

Als je kleine kinderen of dieren (katten vooral) in huis hebt rond wezelen is het waarschijnlijk een luxe die je jezelf niet kan veroorloven omdat je gloednieuwe soundbar anders naar de filistijnen dreigt te gaan. Maar het zou zonde zijn om de authentieke uitstraling van deze soundbar af te dekken met een rastertje. Toch?

4 Watt zit er in de doos?

  • De Soundbar
  • Afstandsbediening met batterijen
  • Optische kabel
  • Materiaal voor wandbevestigingsmateriaal

Meer informatie of de Sony HT-ZF9 Kopen?

Klik op de onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen.